Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació

Bellmunt d’Urgell és un municipi ubicat a la comarca de La Noguera i situat a dalt d’un turó a 379 metres d’altitud sobre el nivell del mar. Aquesta ubicació fa que sigui conegut com «l’Espia d’Urgell» o el «Balcó de l’Urgell» gràcies a les seves magnífiques vistes tant per la cara nord, on pots observar una magnífica perspectiva dels Pirineus, com per la seva cara sud, on es pot veure tota la Plana de l’Urgell.

Aquest fet fa que en el mateix municipi hi hagi fins a 3 miradors: El mirador Vistes al Montsec que està encarat cap als Pirineus, el mirador del Pla d’Urgell en el qual s’observa tota la plana d’Urgell i el mirador Vistes de la Plana que està enfocat cap al Pilar d’Almenara.

A més a més, a Bellmunt també hi ha punts d’interès turístic molt interessants com per exemple l’església goticorenaixentista, la botigueta, que és un edifici de pedra on anys enrere venien els monjos de Poblet, i el carrer Major on hi ha cases amb portals adovellats, de caràcter medieval.

Pel que fa a la seva situació geogràfica és immillorable, ja que està a 15 minuts de la capital de comarca, Balaguer, a 25 minuts tant de Mollerussa com Tàrrega, a 35 minuts de Lleida i a 1:30 tant de Barcelona com d’Andorra.

Bellmunt forma part de la Serra de Bellmunt, serra la qual està inclosa en el Pla d’Espais d’Interès Natural.

Els pobles limítrofs són Bellcaire d’Urgell, Montgai i Penelles.

Els punts d’interès turístic més propers a Bellmunt són:

  • Les trinxeres de la Guerra Civil de Montgai i Bellcaire d’Urgell que es troben molt properes a Bellmunt d’Urgell.

  • L’Espai Natural protegit de la Serra de Bellmunt – Almenara on hi ha unes espectaculars vistes de la Plana de Lleida i del Montsec i que aquests darrers anys ha experimentat un creixement de visitants molt important gràcies al turisme ornitològic i al cicloturisme.

  • Els murals de Penelles, que estan ubicats a menys de 3 km de Bellmunt , i que s’han convertit en un dels referents més importants d’art urbà gràcies als murals que hi ha a les seves parets.

  • L’Estany d’Ivars i Vila-sana que és l’estany amb major superfície de tot Catalunya.

  • El Pilar d’Almenara que és el punt més alt de la serra d’Almenara (459m).

  • El monestir de les Avellanes.

  • Conjunts patrimonials de Balaguer i Tàrrega.

La seva població principalment viu de l’agricultura i la ramaderia, activitats que es poden exercir en el mateix municipi, però també hi ha una gran quantitat de gent que gràcies a la bona ubicació geogràfica es desplacen a treballar fora.

Bellmunt d'Urgell.jpg