Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

ESCOLA SANT BARTOMEU - ZER ESPERNALLAC

  • Adreça: C/ de Domènec Cardenal, s/n. 25336 - Bellmunt d'Urgell
  • Telèfon: 973 610 603
  • Ensenyaments impartits: escola bressol, educació infantil i educació primària.

Una mica d'història...

Les escoles del poble de Bellmunt no es trobaven ubicades on hi ha les actuals, al carrer Domènec Cardenal. L'escola de nens era a la plaça Major, damunt del forn de pa i la de nenes era a la placeta a ca l'Amans, que actualment és la casa del Ramon Regué de cal Pinxo. L'actual escola de Bellmunt es va construir en temps del general Primo de Rivera i constava de dues classes, una per als nens amb un mestre, i l'altra per a les nenes amb una mestra.

El 10 de gener de 1929 es va inaugurar l'escola juntament amb la font del poble i la carretera de Penelles. Van venir per a la inauguració el governador civil, el governador militar, el bisbe de Lleida, el president de la Diputació provincial, el president de la Unió Patriòtica, el cap delegat governatiu, l'enginyer en cap de la Diputació i l'inspector en cap de Primer Ensenyament.

Com a curiositat cal destacar que pels voltants de l'any 1956 els mestres es desplaçaven i llavors no feien classe el dilluns al matí. A la tarda, els nens i nenes anaven a esperar la senyoreta a Penelles i venien cap a Bellmunt a peu. Per recuperar aquest matí, feien classe el dissabte. Al matí, a la classe de les nenes es feia "labors" i a la tarda les dues classes deien el rosari. En acabar es netejaven les classes per torns.

Al Centre de Bellmunt d'Urgell es va atribuir la denominació específica de "Sant Bartomeu" l'any 1993. El col·legi compta amb tres aules: una per als nens d'Educació Infantil i Cicle Inicial, l'altra per als nens de Cicle Mitjà i Cicle Superior i una tercera classe per als mestres itinerants.

El dia 15 de maig del 2004 se celebrà el 75è aniversari de la inauguració de les escoles.

Escola.JPG